Gastro capsules

  • Home
  • Gastro capsules
Lege capsules die bestand zijn tegen maagzuur

Als je in de farmaceutische of voedingssupplementen industrie werkt, heb je misschien gehoord van maagzuurresistente capsules. Deze speciaal ontworpen gastro capsules zijn gemaakt om hun inhoud te beschermen tegen de zure omgeving van de maag, zodat de ingrediënten veilig naar de dunne darm kunnen worden getransporteerd, waar ze kunnen worden opgenomen.

Soorten maagzuurresistente capsules

Er zijn verschillende soorten maagzuurresistente capsules, maar de meest voorkomende zijn gemaakt van materialen zoals HPMC (hydroxypropylmethylcellulose) en een speciale vorm van gelatine die zijn gecoat met een zuurbestendige laag. Deze coating lost niet op in de zure omgeving van de maag, maar begint op te lossen bij een hogere pH-waarde, zoals die in de dunne darm.

Gastro capsules als kit verkocht

De verkrijgbare capsules worden verkocht als kit. De capsules dienen kort voor bereiding behandeld te worden met een vloeistof die de coating activeert zodat de capsules bestand worden tegen maagzuur.

Maten van maagzuurresistente capsules

Maagzuurresistente capsules zijn verkrijgbaar in diverse maten, net als standaard capsules. De grootte die je kiest, hangt af van de hoeveelheid van het supplement of medicijn dat je wilt verpakken, evenals de grootte en vorm die het meest geschikt zijn voor de beoogde gebruikers.

Hoe worden deze capsules gemaakt?

Het productieproces van maagzuurresistente capsules is vergelijkbaar met dat van reguliere capsules, met één belangrijke toevoeging – de zuurbestendige coating. Nadat de capsules zijn gevormd, worden ze ondergedompeld in of besproeid met een speciale oplossing die opdroogt tot een zuurbestendige coating. Dit proces kan variëren afhankelijk van het specifieke type capsule en de gebruikte coating.

Maagzuurresistente capsules toepassingen

Maagzuurresistente capsules zijn ideaal voor het verpakken van medicijnen en supplementen die kunnen worden aangetast door maagzuur, of die gericht zijn op het leveren van hun actieve ingrediënten in de dunne darm. Dit kan nuttig zijn voor een breed scala aan toepassingen, van probiotica die levende bacteriën bevatten, tot bepaalde types pijnmedicatie.

Gebruikers van gastro capsules

De belangrijkste gebruikers van maagzuurresistente capsules zijn farmaceutische bedrijven en fabrikanten van voedingssupplementen. Ze worden ook gebruikt door medische professionals die hun patiënten moeten voorzien van medicijnen of supplementen die de maag moeten passeren om effectief te zijn.

Gastro capsules maat 000

Intact door de maag

Maagzuurresistente capsules zijn een waardevol hulpmiddel voor iedereen die medicijnen of supplementen wil leveren die intact door de maag moeten komen om effectief te zijn. Ze bieden een oplossing voor de uitdaging van het beschermen van gevoelige ingrediënten tegen maagzuur, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een effectieve afgifte van de ingrediënten in de dunne darm.

Voordelen en unieke eigenschappen

Maagzuurresistente capsules bieden een reeks voordelen. Ze kunnen de werkzaamheid van bepaalde medicijnen en supplementen verbeteren door ervoor te zorgen dat ze de maag passeren zonder te worden afgebroken. Bovendien kunnen ze helpen om maagirritatie te verminderen, wat soms kan optreden bij bepaalde medicijnen of supplementen als deze in de maag worden opgelost.

Gastro capsules voor probiotica

Daarnaast zijn maagzuurresistente capsules bijzonder nuttig voor het verpakken van probiotica en andere supplementen die levende culturen bevatten. Deze culturen kunnen gemakkelijk worden vernietigd door het zure milieu in de maag, maar maagzuurresistente capsules kunnen helpen om ze te beschermen, waardoor ze levend en actief blijven tot ze de darm bereiken.

GEBRUIKSAANWIJZING:

  • Vul de capsules zoals je normaal gewend bent je capsules te vullen en zorg dat ze na het vullen goed gesloten worden.
  • Nu doe je de meegeleverde vloeistof in een klein schaaltje.
  • Dip nu de capsules 1 voor 1 met de meegeleverde pincet onder in de vloeistof gedurende 10 seconden.
  • Leg de capsule niet meteen neer, maar laat de overtollige vloeistof eerst even verdampen.
  • Laat nu de capsule vervolgens drogen op een bord of schaaltje en zorg dat de natte capsules elkaar niet raken.
  • Na 10 minuten dip je de capsules voor een tweede keer gedurende 5 seconden en laat je ze weer drogen.
  • Tot slot wacht je weer tien minuten en dip je de capsules voor een derde keer.
  • Na ongeveer 5 minuten zijn de capsules klaar voor gebruik.

Let er op dat je zo weinig mogelijk de damp van de vloeistof die is meegeleverd inademt en gebruik bij voorkeur alle vloeistof omdat deze snel verdampt.

Wanneer je iets in een capsule inslikt maar je niet wilt dat de capsule al in je maag wordt aangevallen door het maagzuur en deze dus in de maag al oplost, dan gebruik je maagzuur resistente capsules.

MAAGZUUR RESISTENT

Deze capsules zullen pas in je darmen oplossen waarna de stoffen die in deze capsule zitten via de darmen worden opgenomen in je lichaam.

ALS KIT VERKOCHT

De opaque witte capsules zijn maagzuur resistent nadat ze door jouzelf zijn behandeld. Je krijgt daarom geen kant en klare maagzuur resistente capsules opgestuurd, maar een kit. Deze kit wordt geleverd met duidelijke instructies, een pincet, een speciale vloeistof en uiteraard de capsules. Net voordat je de capsules vult behandel je ze conform de meegestuurde handleiding. Zeer eenvoudig.

PHARM GETEST

Onze gastro capsules voldoen aan alle eisen die Europa stelt aan een product als dit. De capsules zijn in een vitro test conform de Pharm.Eur. 2.9.1 getest en goed bevonden als gastro resistent. Over het algemeen wordt aanbevolen om deze capsules in te nemen op een lege maag, omdat de maaginhoud van negatieve invloed kan zijn op de vertraagde oplossing van de capsule. Niet iedere maat capsule moet dezelfde behandeling ondergaan, dus is het zaak de instructies goed op te volgen.

MEDISCHE PRODUCTEN

Dit is bij lange na niet het enige medische product dat je terug kunt vinden in onze winkel. Ook andere medische middelen zoals injectiespuiten, insulinespuitjes en andere soorten capsules behoren tot ons standaard assortiment. Dit maakt legecapsules.nl tot een zeer complete winkel en hoef je niet voor ieder apart product naar een andere webwinkel.

VITRO TEST

De capsules zijn in een vitro test conform de Pharm.Eur. 2.9.1 getest en goed bevonden als gastro resistant. Over het algemeen wordt aanbevolen om deze gastro capsules in te nemen op een lege maag, omdat de maaginhoud van negatieve invloed kan zijn op de vertraagde oplossing van de capsule.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma is ook hier weer veelzijdig, al blijft het assortiment beperkt tot een enkele kleur en transpante maagzuurbestendige capsules zijn niet verkrijgbaar. Wel zijn er naast de reguliere aantallen als bedoeld voor particulier gebruik ook grotere verpakkingen verkrijgbaar voor professionals zoals apothekers.

Assortiment lege gastro capsules

Maagzuur bestendige capsules maat 000
Maagzuurbestendige capsules maat 00
Maagzuurbestendige capsules maat 0
Maagzuurbestendige capsules maat 1
Maagzuurbestendige capsules maat 2
Maagzuurbestendige capsules maat 3
Maagzuurbestendige capsules maat 4

Grotere aantallen op aanvraag. Er is zelfs de mogelijkheid om de verpakking van de capsules te voorzien van jouw merk of bedrijf.

Toch op zoek naar vegetarische of gelatine capsules?