Glutenvrije capsules

  • Home
  • Glutenvrije capsules
Glutenvrije capsules, leeg

Glutenintolerantie, ook bekend als niet-coeliakie gluten gevoeligheid, is een aandoening waarbij iemand negatieve symptomen ervaart na het eten van gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Het is belangrijk op te merken dat glutenintolerantie verschilt van coeliakie, een auto-immuunziekte waarbij de consumptie van gluten leidt tot schade aan de dunne darm.

Kwaliteit capsules

Ontdek de premium kwaliteit capsules vervaardigd uit Pullulan, een natuurlijk polysaccharidepolymeer samengesteld uit maltotriose-eenheden. Dit product wordt gefermenteerd uit Tapioca zonder tussenkomst van chemische processen. Een goed alternatief voor vegetarische– of gelatine capsules.

Geur- en smaakvrij

Het gefermenteerde Pullulan resulteert in een wit poeder dat volkomen smaak- en geurloos is. Deze capsules bieden 100% bescherming tegen allergische reacties en zijn bovendien glutenvrij.

Opmerkelijke kwaliteit capsules

Zij zijn uitzonderlijk glad, glanzend en volledig transparant. Gemakkelijk in te nemen. Beschikken over een zeer korte desintegratietijd, ideaal voor onmiddellijke afgifte of snelwerkende toepassingen. Bieden uitstekende bescherming tegen oxidatie van het product in de capsule. Elke verpakking bevat 100 half gesloten capsules. Dit betekent dat de bijpassende helften over elkaar zijn geschoven maar nog niet zijn vastgeklikt. Hierdoor kan je ze gemakkelijk openen, vullen met de door jou gewenste inhoud en vervolgens volledig sluiten.

Geniet van de voordelen van Plantcaps

OPSLAGADVIES VOOR CAPSULES

Bewaar ongebruikte capsules in de gesloten verpakking. Raak de capsules niet aan met vochtige handen. Bewaar de capsules op een koele, donkere plek. De ideale opslagtemperatuur ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Gebruik de capsules niet na de houdbaarheidsdatum vermeld op de verpakking.

Over gluten

Bij glutenintolerantie kunnen de symptomen variëren van mild tot ernstig en kunnen ze snel optreden of zich geleidelijk ontwikkelen. Veel voorkomende symptomen zijn buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, hoofdpijn, vermoeidheid en huidproblemen. Sommige mensen kunnen ook ‘brein mist’ ervaren, wat zich kan uiten in problemen met focus en helder denken.

Testen

Het precieze mechanisme achter glutenintolerantie is nog niet volledig begrepen, en er zijn momenteel geen definitieve diagnostische tests beschikbaar zoals er zijn voor coeliakie. De diagnose wordt meestal gesteld door andere aandoeningen uit te sluiten (zoals coeliakie en tarweallergie) en vervolgens te observeren of de symptomen verbeteren bij een glutenvrij dieet.

Glutenvrij dieet

Behandeling voor glutenintolerantie bestaat meestal uit het volgen van een strikt glutenvrij dieet. Dit kan een uitdaging zijn, omdat gluten in veel voedingsmiddelen en producten voorkomt, waaronder sommige die je misschien niet zou verwachten, zoals sojasaus, bier en sommige medicijnen. Het kan nuttig zijn om te werken met een geregistreerde diëtist om ervoor te zorgen dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt terwijl je gluten vermijdt.

Leveringsprogramma

Lege capsules glutenvrij maat 0
Lege capsules glutenvrij maat 1