Half gesloten of toch losse delen

Capsule geheel gesloten

Half gesloten lege capsules, ook wel voorgevormde capsules genoemd, zijn een specifieke vorm van lege capsules die vooral handig zijn bij het handmatig vullen van capsules. Deze capsules worden geleverd in een staat waarin de twee helften van de capsule over elkaar heen zijn geschoven, maar niet volledig zijn dichtgeklikt.

Eenvoudig te openen

Deze voorgevormde, half gesloten staat van de capsule zorgt ervoor dat je ze eenvoudig kunt openen, vullen met de gewenste inhoud en vervolgens volledig kunt sluiten. Dit is vooral handig als je een kleine hoeveelheid capsules wilt vullen zonder de noodzaak van een speciale capsule vulmachine.

Voorzichtig met sluiten

Je hebt bij deze half gesloten capsules wel de precisie nodig om de hoeveelheid inhoud goed af te meten, zodat je zeker weet dat je de juiste dosering krijgt. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het sluiten van de capsules om ervoor te zorgen dat ze goed worden verzegeld en de inhoud niet kan ontsnappen.

Handige oplossing

Het feit dat ze al voorgevormd zijn, bespaart ook tijd en moeite bij het vullen van de capsules. Of je nu kruiden, supplementen of medicijnen wilt inpakken, deze half gesloten lege capsules kunnen een praktische en efficiënte oplossing zijn.

Losse delen capsules

Lege capsules die in losse delen komen, ook wel bekend als gescheiden capsules, bestaan uit twee afzonderlijke delen – de “body” en de “cap”. Deze types van capsules worden vaak gebruikt met een capsule vulmachine, wat het proces van het vullen van grote hoeveelheden capsules aanzienlijk kan versnellen.

Grote deel wordt gevuld

Bij het werken met gescheiden capsules, vul je eerst de grotere bodem- of bodygedeelte van de capsule met het gewenste product. Dit kan een voedingssupplement zijn, een kruid, medicatie, of iets anders dat je wilt innemen in capsulevorm. Het vulproces kan handmatig gedaan worden, maar is vaak efficiënter met het gebruik van een vulmachine.

Cap plaatsen

Nadat de body gevuld is, wordt het kleinere dopgedeelte, oftewel de ‘cap’, op de gevulde body geplaatst en aangedrukt totdat de capsule volledig gesloten is. Hierdoor wordt de inhoud veilig opgesloten in de capsule, klaar voor gebruik of opslag.

Meer werk, betere controle

Gescheiden capsules kunnen een beetje meer werk en aandacht vereisen dan voorgevormde, halfgesloten capsules, maar ze kunnen je aanzienlijk meer controle geven over het vulproces. Bovendien, wanneer je een capsule vulmachine gebruikt, kan je grote hoeveelheden capsules snel en efficiënt vullen, wat gescheiden capsules tot een uitstekende keuze maakt voor grote productieruns of voor mensen die regelmatig hun eigen capsules willen vullen.

Door Capsule-expert

Ik ben Erik. Al sinds 1999 ben ik zeer actief in de farmaceutische industrie en ik heb me gespecialiseerd in lege capsules. Dit product kent inmiddels geen enkel geheim meer voor me. Ik schrijf er graag over en deel op die manier mijn kennis met het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *