Hoe snel lost een gelatine capsule op in je maag?

Oplossen van een gelatine capsule in de maag

De snelheid waarmee een gelatine capsule oplost in de maag kan variƫren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en samenstelling van de capsule, de inhoud van de capsule, de zuurgraad van de maag en de voedselinname op het moment van inname.

Goed oplosbaar

Over het algemeen zijn gelatine capsules relatief snel oplosbaar in de maag. Zodra de capsule de maag bereikt, begint het gelatine omhulsel op te lossen door de zure omgeving van het maagsap. Dit proces wordt hydrolyse genoemd.

Kleine gelatine capsules kunnen binnen enkele minuten tot een uur oplossen in de maag. Grotere capsules kunnen iets langer nodig hebben om volledig op te lossen, maar meestal duurt het niet langer dan een uur.

De inhoud komt vrij

Na het oplossen van de gelatine capsule komt de inhoud ervan vrij in de maag, waar het verder wordt verteerd en geabsorbeerd in de darmen, afhankelijk van de aard van de inhoud.

Verschillende per persoon

De oplostijd kan variƫren van persoon tot persoon en afhankelijk is van individuele maagcondities. Bij sommige mensen kan het oplossen van de capsule sneller gaan dan bij anderen. Als je echter vragen hebt over het gebruik van gelatine capsules of de medicijnen/supplementen die ze bevatten, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een medisch professional.

Door Capsule-expert

Ik ben Erik. Al sinds 1999 ben ik zeer actief in de farmaceutische industrie en ik heb me gespecialiseerd in lege capsules. Dit product kent inmiddels geen enkel geheim meer voor me. Ik schrijf er graag over en deel op die manier mijn kennis met het internet.