Lege capsules vragen

 • Home
 • Lege capsules vragen
Vragen over lege capsules

Lege capsules kopen maar eerst nog wat vragen beantwoord zien? Dan gaan we dat regelen!

 1. Wat zijn lege capsules? Lege capsules zijn kleine omhulsels die worden gebruikt om poeders, vloeistoffen, of korrels in te doen voor gemakkelijke inname. Ze worden vaak gebruikt in de farmaceutische industrie om medicijnen in te verpakken, maar worden ook veel gebruikt voor voedingssupplementen.
 2. Wat zijn de verschillende soorten lege capsules? Er zijn verschillende soorten lege capsules, waaronder gelatine capsules, vegetarische capsules, halal gecertificeerde capsules, maagzuur bestendige capsules, transparante en gekleurde capsules.
 3. Zijn lege capsules glutenvrij? De meeste lege capsules zijn glutenvrij. Het is echter altijd mogelijk om met zekerheid glutenvrije capsules te kopen.
 4. Hoe sla ik lege capsules op? Lege capsules moeten worden opgeslagen in een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Ze moeten ook worden bewaard in een luchtdichte verpakking om vocht buiten te houden.
 5. Hoe lang zijn lege capsules houdbaar? De houdbaarheid van lege capsules varieert, maar is over het algemeen tussen de 1 tot 3 jaar vanaf de productiedatum, afhankelijk van het soort capsule en de opslagomstandigheden.
 6. Hoe vul ik lege capsules? Lege capsules kunnen met de hand worden gevuld, of met behulp van een capsule vulmachine. Het proces omvat het scheiden van de capsule in twee delen, het vullen van de bodem met het gewenste product, en het terugplaatsen van de bovenkant.
 7. Welke maat lege capsules heb ik nodig? De maat van de lege capsules die je nodig hebt, hangt af van het volume van het product dat je wilt capsuleren. Grotere capsules (bijv. maat 00) kunnen meer product bevatten dan kleinere capsules (bijv. maat 2). Raadpleeg onze maattabel.
 8. Kunnen lege capsules vloeistoffen bevatten? Ja, sommige lege capsules kunnen vloeistoffen bevatten. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloeistof niet reageert met het materiaal van de capsule, wat de capsule zou kunnen oplossen of verzwakken.
 9. Zijn lege capsules veilig? Ja, lege capsules zijn veilig voor consumptie, zolang ze worden gebruikt zoals aangegeven en zijn gevuld met veilige, eetbare materialen. Het is ook belangrijk om capsules te kopen van gerenommeerde fabrikanten die voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen.
 10. Wat is het verschil tussen gelatine en vegetarische capsules? Gelatine capsules zijn gemaakt van dierlijke producten, terwijl vegetarische capsules zijn gemaakt van plantaardige materialen zoals cellulose. Vegetarische capsules zijn een goede optie voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, of die bepaalde voedselallergieën hebben.
 11. Wat betekent het als een capsule ‘maagzuur bestendig’ is? Een maagzuur bestendige capsule is ontworpen om pas op te lossen in de darmen, niet in de maag. Dit kan handig zijn voor medicijnen of supplementen die kunnen worden vernietigd of inactief gemaakt door maagzuur, of die irritatie van de maag kunnen veroorzaken.
 12. Kan ik elke soort poeder in een lege capsule doen? In principe kun je elk type poeder in een lege capsule doen, zolang het veilig is voor inname. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het poeder fijn genoeg is om gemakkelijk in de capsule te passen, en dat het geen stoffen bevat die de capsule kunnen beschadigen.
 13. Zijn er capsules beschikbaar voor mensen met voedselallergieën of -gevoeligheden? Ja, er zijn capsules beschikbaar die vrij zijn van gemeenschappelijke allergenen, zoals gluten, zuivel en soja. Vegetarische en veganistische capsules zijn ook beschikbaar.
 14. Hoe kan ik controleren of mijn capsules voldoen aan de EU-regelgeving? Capsules die voldoen aan de EU-regelgeving zullen doorgaans zijn gecertificeerd en dit zal worden aangegeven op de verpakking of in de productbeschrijving. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant of leverancier voor meer informatie.
 15. Kan ik mijn eigen capsules maken voor persoonlijk gebruik? Ja, met lege capsules en een capsule vulmachine kun je je eigen capsules maken. Dit kan een handige en kosteneffectieve manier zijn om aangepaste supplementen of medicijnen te nemen, vooral als je specifieke behoeften of voorkeuren hebt.
 16. Kunnen kinderen ook lege capsules innemen? In principe kunnen kinderen lege capsules innemen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de capsule en het soort stof dat in de capsule wordt gedaan. Het is altijd raadzaam om eerst een arts of apotheker te raadplegen voordat je kinderen medicijnen of supplementen geeft.
 17. at betekent het als een capsule “Halal gecertificeerd” is? Een Halal gecertificeerde capsule voldoet aan de voedselwetten van de Islam. Dit betekent dat de ingrediënten en het productieproces in overeenstemming zijn met de islamitische voorschriften. Voor gelatine capsules betekent dit bijvoorbeeld dat de gelatine is afgeleid van dieren die op een Halal-manier zijn geslacht.
 18. Zijn er ook kleurrijke lege capsules beschikbaar? Ja, lege capsules zijn beschikbaar in een scala van kleuren en patronen. Het kleuren van capsules kan nuttig zijn om verschillende soorten medicijnen of supplementen van elkaar te onderscheiden, of gewoon om de capsules aantrekkelijker te maken.
 19. Kan ik mijn eigen supplementen maken met lege capsules? Ja, met lege capsules en de juiste ingrediënten, kun je je eigen supplementen maken. Dit geeft je volledige controle over de ingrediënten en de dosering, wat handig kan zijn als je specifieke voedingsbehoeften of voorkeuren hebt.
 20. Kan ik lege capsules gebruiken om mijn huisdieren medicijnen te geven? Ja, lege capsules kunnen een handige manier zijn om huisdieren medicijnen te geven, vooral als ze de smaak van het medicijn niet lekker vinden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de capsule de juiste maat heeft voor je huisdier en dat de ingrediënten veilig zijn voor dieren. Als je op zeker wilt gaan, dan bestel je speciale lege capsules voor dieren.