Losse capsules kopen, kooptips

Losse capsules

Het kopen van losse capsules kan een uitstekende keuze zijn als je specifieke supplementen, kruiden of medicijnen in gepersonaliseerde doses wilt nemen. Ook kunnen ze handig zijn als je zelf voedingssupplementen maakt of als je ingrediënten wilt consumeren die niet in vooraf gemaakte capsules beschikbaar zijn.

Soorten capsules

Er zijn verschillende soorten capsules beschikbaar. De meest voorkomende zijn gelatine– en vegetarische capsules. Gelatine capsules worden gemaakt van dierlijke producten, terwijl vegetarische capsules vaak gemaakt zijn van plantaardige cellulose. Beide types zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van maat 000 (de grootste) tot maat 5 (de kleinste).

Waar te kopen

Je kunt losse capsules kopen bij de grootste capsulewinkel van het internet. Online retailers zoals legecapsules.nl bieden een breed scala aan capsules aan in verschillende maten en types. Je kunt vaak ook grotere hoeveelheden kopen, wat handig is als je ze regelmatig gebruikt.

Hoe gebruik je losse capsules?

Om een losse capsule te vullen, scheid je de twee helften en vul je de langere helft met het gewenste poeder. Druk het poeder naar beneden met een capsuleermachine of een tampertool om het te verdichten, voeg indien nodig meer poeder toe, en plaats vervolgens de kortere helft van de capsule er bovenop om het te sluiten.

Voordelen

Het kopen van losse capsules heeft verschillende voordelen. Het stelt je in staat om je eigen supplementen op maat te maken, waarbij je de controle hebt over de kwaliteit en kwantiteit van de ingrediënten. Het kan ook kosteneffectiever zijn dan het kopen van vooraf gemaakte supplementen.

Door Capsule-expert

Ik ben Erik. Al sinds 1999 ben ik zeer actief in de farmaceutische industrie en ik heb me gespecialiseerd in lege capsules. Dit product kent inmiddels geen enkel geheim meer voor me. Ik schrijf er graag over en deel op die manier mijn kennis met het internet.