Vegetarische capsules

  • Home
  • Vegetarische capsules
Lege vegetarische capsules transparant

Als je op zoek bent naar een plantaardig alternatief voor traditionele gelatine capsules, zijn vegetarische capsules de perfecte keuze. Deze capsules, ook wel bekend als veganistische capsules, zijn gemaakt van volledig plantaardige ingrediënten zoals cellulose of polysachariden, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn, of die bepaalde dierlijke producten willen vermijden vanwege hun dieet, religie of levensstijl.

Soorten vegetarische capsules

De meest voorkomende soorten vegetarische capsules zijn HPMC (hydroxypropylmethylcellulose) en pullulan capsules. HPMC-capsules zijn gemaakt van cellulose, een natuurlijk polymeer dat afkomstig is van de celwanden van planten. Pullulan capsules, aan de andere kant, zijn gemaakt van pullulan, een polysacharide geproduceerd door fermentatie van zetmeel.

Maten van vegetarische capsules

Net als gelatine capsules, zijn vegetarische capsules verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van grootte 000 (de grootste) tot grootte 5 (de kleinste). De grootte die je kiest hangt af van de hoeveelheid van het supplement of medicijn dat je wilt verpakken, evenals de voorkeuren van je klanten.

Productieproces

Het productieproces van vegetarische capsules is vergelijkbaar met dat van gelatine capsules. Eerst worden de plantaardige grondstoffen (cellulose of pullulan) gemengd met water en andere additieven om een viskeuze oplossing te vormen. Deze oplossing wordt dan uitgegoten en gevormd tot dunne lagen, die vervolgens worden gesneden en gevormd tot capsules. Tot slot worden de capsules gedroogd, geïnspecteerd en verpakt voor verzending.

Vegetarische Capsules toepassingen

Vegetarische capsules worden op grote schaal gebruikt in zowel de farmaceutische als de voedingssupplement industrie. Ze zijn perfect voor het verpakken van een breed scala aan supplementen, van vitaminen en mineralen tot kruiden en essentiële oliën. Bovendien, omdat ze volledig plantaardig zijn, zijn ze een geweldige keuze voor producten die zijn gericht op vegetariërs, veganisten, of mensen die halal of koosjer dieet volgen.

Gebruikers van vegetarische capsules

De belangrijkste gebruikers van vegetarische capsules zijn farmaceutische bedrijven en fabrikanten van voedingssupplementen die een plantaardig alternatief willen bieden voor hun klanten. Daarnaast worden ze ook gebruikt door mensen die hun eigen supplementen thuis maken en een plantaardig alternatief willen voor gelatine capsules.

Transparante vegetarische capsule maat 000

Dus, als je op zoek bent naar een plantaardig alternatief voor traditionele gelatine capsules, zijn vegetarische capsules de perfecte keuze. Ze bieden alle voordelen van gewone capsules, inclusief veelzijdigheid, gebruiksgemak en duurzaamheid, terwijl ze tegelijkertijd passen bij een breed scala aan diëten en levensstijlen.

Geschikt voor capsule vulmachines

Alle vegetarisch capsules in elke maat zijn geschikt om te gebruiken in capsule vulmachines. De capsules worden geopend geleverd, dus de twee delen los van elkaar.

Halal en kosher certificering

Vegetarische capsules zijn ook zeer gewild bij mensen die halal of kosher diëten volgen, omdat ze geen dierlijke producten bevatten. Bovendien, aangezien ze geen gelatine bevatten, kunnen ze worden geconsumeerd door mensen die allergisch of gevoelig zijn voor dit ingrediënt. Het is belangrijk om te verifiëren dat de capsules die je kiest, gecertificeerd zijn door een betrouwbare halal of kosher certificeringsinstantie.

Milieuvriendelijk

Bovendien, als je geeft om het milieu, zijn vegetarische capsules de betere keuze. Ze zijn biologisch afbreekbaar en vormen geen bedreiging voor het milieu, wat een groot pluspunt is in het licht van de huidige milieu-uitdagingen.

Milieuvriendelijk als je vegetarische capsules gebruikt

Allergie- en dieetvriendelijk

Vegetarische capsules zijn hypoallergeen en bevatten geen gluten, waardoor ze ook een goede optie zijn voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie. Bovendien bevatten ze geen conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen, zetmeel, suiker, maïs, soja, melk of tarwe, wat ze een goede optie maakt voor mensen met bepaalde voedselallergieën of -intoleranties.

Conclusie

Kortom, of je nu een fabrikant bent die op zoek is naar een plantaardig alternatief voor gelatine capsules, of een consument die een vegetarisch, veganistisch, halal, kosher, allergie-vriendelijk of milieuvriendelijk alternatief wenst, vegetarische capsules zijn een uitstekende keuze.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma omvat zowel transparante- als gekleurde vegetarische capsules.

Transparante vegetarische capsules

Vegetarische capsules transparant maat 000
Vegetarische capsules transparant maat 00
Vegetarische capsules transparant maat 0
Vegetarische capsules transparant maat 1
Vegetarische capsules transparant maat 2
Vegetarische capsules transparant maat 3
Vegetarische capsules transparant maat 4

Gekleurde vegetarische capsules

Vegetarische capsules gekleurd rood/rood maat 0
Iedere gewenste kleur is ook op bestelling leverbaar.

Was je op zoek naar gelatine capsules?